Halkidiki Kasandra

Polihrono
Plaža u Polihronu je peščana, ulazak u vodu je postepen

Polihrono, Polychrono

Plaža u Polihronu je peščana, ulazak u vodu je postepen i pogodan za polu-plivače i decu. Plaža je relativno uska, ali u različitom nivou u odnosu na ulicu, pa je bezbedna i na neki način izolovana od vozila. Voda je dosta bistra, osim kada je more nemirno. U Polihronu letuju uglavnom Srbi, Grci, Rumuni i Slovaci. Preovladjujući jezici su grčki i srpski. Ukoliko želite da se u ovom regionu krećete taksijem, cena je otprikile 1 euro po kilometru. Postoji jedinstvena taksi služba za Kaliteu, Polihrono, Hanioti i Pefkohore, koja se zove Radio Taxi. Najefikasniji način da u roku od 3 minuta dobijete taksi je da pozovete broj 2374091200, kažete gde ste i gde želite da idete, (ovaj broj je jedinstven za sva ova mesta). Čekanje na taksi stanici u Polihronu je najčešće beznadežno, zato ne oklevajte da zovete telefonom. Gradski autobus na magistrali je neredovan, čekanje može dase otegne. Karta od Polihrona do Haniotija autobusom je 1.4 eura, ali je vreme prolaska neizvesno.

Polihrono glavna ulica
Glavna ulica u Polihronu

Glavna ulica Polihrona spušta se od magistrale prema moru. U njoj se nalaze i jedina dva supermarketa, i mesara. U mesari su najkvalitetnije krmenadle i mleveno meso koje ze začinjeno na fantastičan način.
Upotreba flaširane vode za piće je obavezna na Halkidikuju. Samo je lokalno stanovništvo u stanju da koristi tu vodu bez tegoba.
U Polihronu je moguće pristupiti internetu iz 3-4 kafea, po pristupačnim cenama. Ukoliko imate auto, korisno je otići do supermarketa iz lanca Lidl, koji se nalazi na 5 km sa leve strane, u pravcu mesta Kalitea, gde se nalazi i čitav niz velikih diskoteka. U tom supermarketu cene su znatno niže, i moguće je postići značajne uštede ukoliko se hranite sami. Objekat spolja izgleda neugledno i nije preveliki ali je odlično snabdeven jeftinom robom.

Plaža Polihrono
Polihrono peščana plaža, voda je bistra i mirna
Poslastičarnica na plaži
Poslastičarnica u ulici do plaže u Polihronu
Mir
Polihrono je odlično za miran, dosadan ali lep odmor
Delfin Hanioti
Park u Haniotiju

Hanioti, Haniotis

Hanioti ima lepe parkove, dosta hladovine i klupa za sedenje, što je glavna prednost u odnosu na Polihrono. Takođe deluje urbanije i skuplje.

Hladovina u Haniotijui
Klupe i hladovina u Haniotiju
Hanioti Plaza
Plaža u Haniotiju je lepa ali i veoma gusto popunjena

Hanioti Plaža

Hanioti Plaza
Ulice zvezdasto pristupaju trgu u Haniotiju
Hanioti Plaza
Majkl Jordan u Hanijotiju prodaje suvenire
Plaža Pefkohori, desna strana
Plaža u Pefkohoriju je dugačka, a voda je prilično čista

Pefkohori

Ukoliko želite da prošetate od Pefkohorija do Haniotija, možete to učiniti stazom koja ja na oko stotinak metara od mora, a prolazi izmedju privatnih vila bogatih grka. Početak tog puta je iznad Hotela Rigakis. Nikako nemojte pokušavati da do Haniotija dođete peške glavnim putem, kuda ide dosta automobila. Nema pešačke staze uz put, i možete zapasti u velike teškoće, posebno noću, kada od automobila morate da bežite u trnje i spašavate živu glavu. Pešačenje traje oko 40 minuta za uvežbanog hodača. U toku hodanja more se slabo vidi jer se prolazi ulicom između dva reda vila sa velikim dvorištima.

Cena taksija od Pefkohorija do Haniotija je 5 evra. Površina Pefkohorija je velika, stari trg koji je iznad magistrale je romantičan uveče i deluje relaksirajuće. Ima dosta radnji sa jeftinim kožnim jakanama ali je izbor u Haniotiju nešto kvalitetniji.

Hotel Filoksenija
Bazen Hotela Filoksenija u Pefkohoriju

Popularni hotel Filoxenia Pefkohori

Plaža Pefkohori, desna strana
Plaža levo od keja, blizu hotela Filoksenija
kej u Pefkohoriju
Pefkohori kej na sredini plaže

Popularni hotel Filoxenia Pefkohori nalazi se nedaleko od plaže tačno naspam keja

kej u Pefkohoriju
Paliouires plaža 5 km iza Pefkohorija

Divlja plaža Paliouires sa izuzetno bistrom vodom nalazi se iza Pefkohorija